... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Cato Michiels - WaarBenJij.nu ... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Cato Michiels - WaarBenJij.nu

...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Cato

18 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo

Donderdag 16 oktober:

Op de stage ben ik samen met Kim naar Unicef geweest om te vragen of er misschien iemand van hen een voorlichting zou kunnen komen geven op 20 november. Omdat het dan de internationale dag van de rechten van het kind is wilden we graag daar iets rond doen.
Toen we op Unicef aankwamen verschoten we toch wel een beetje… Het was helemaal beveiligd, je moest aan een ijzeren poort zeggen wat je kwam doen, dan mocht je pas verder, echt raar… Ik dacht zeker dat we er gewoon binnen konden en informatie konden vragen, maar dat was dus niet het geval. We kregen een nummer van een dame en haar hebben we dan gebeld. Ze zou me die dag nog terug bellen maar ik heb ze niet meer gehoord…
Ook heb ik vandaag eindelijk introductiegesprek kunnen doen ;) maar een maand te laat, hehe.
Ik heb er dan ook maar direct een verslagje van gemaakt, dan had ik thuis geen werk meer :p
Voor de rest heb ik op stage mijn intakegesprekken nog in het net geschreven en laten nalezen. Soelien vond ze goed. Yesyes!! Toen was de dag weer om!
Na de stage ben ik nog langs de Saramaccastraat gereden om nog een nieuwe hangmat te kopen. Ik wil de mijne niet meer weghalen uit mijn kamer :) en als we op trip gaan kan het zijn dat we onze eigen hangmat moeten meenemen. En aangezien ik toch van plan was om er meerdere te kopen (kadootje, voor wie zeg ik niet :p) heb ik er al maar direct eentje extra gekocht.
’s Avonds ben ik nog met Erika gaan sporten, deze keer was het BBB. Ik begin al conditie te krijgen denk ik want ik kon de oefeningen echt blijven volhouden (anders moet ik na ongeveer 3 keer acht tellen al eens pauze nemen maar nu lukte het echt beter..) :p haha!
Thuis nog lekker gegeten en in men bedje gedoken!!

Vrijdag 17 oktober:

Vandaag was men eerste stagedag alleen op Opa Doeli, ik had best wel zenuwen toen ik opstond! Ik moest niet langs kantoor gaan maar gewoon direct naar Opa Doeli fietsen. Ik moest er pas om acht uur zijn maar was er veel te vroeg. Om half acht stond ik er al. Achja, beter te vroeg dan te laat zeker :)
De jongens maakten zich klaar om naar school te gaan, ze zwaaiden naar me toen ze me zagen. Ik ging me aanmelden en vroeg of er nog nieuwe jongens waren. Jammer genoeg niet… (eigenlijk goed natuurlijk maar ik vond het toch wel jammer :)) Dus geen intakegesprekken voor mij vandaag. Rond elf uur zouden de jongens pauze hebben en met zen allen weer het bureau binnen stormen. Ik belde rond half elf naar Soelien om te vragen of de jongens eigenlijk onder de pauze mochten komen bellen. Ze zei me dat ze onder de pauze zelf niet mogen bellen normaal maar na de school wel. Maar ik moest maar tegen ze zeggen dat ze vandaag niet mochten bellen, anders zou het veel te druk voor me worden die eerste dag.
En jaja, elf uur en ineens een hele bende jongens aan men bureau. Er waren drie kleine jongetjes die echt dringend moesten telefoneren, hun juf vroeg me om het hen dan toch te laten doen. Hen heb ik dan laten bellen maar de rest mocht niet. Ik verschoot ervan hoe goed ze erop reageerden. Niemand stribbelde tegen en ze vonden het direct goed om op een andere keer te bellen.
Op school zelf was het ook rustig geweest vandaag want er was niemand de klas uitgestuurd, als ze de klas worden uitgestuurd zouden ze ook eerst langs mij moeten komen.
Op zich had ik best wel een rustige dag gehad. Ik heb me wat bezig gehouden met taken die Soelien me nog had gegeven en heb wat gepraat met de agenten. Socialiseren met de mensen van ginder hé ;)
Om twee uur ben ik vertrokken. Ik kwam weer lekker bezweet aan thuis en ben direct in de douche gesprongen. Heerlijk fris!!
’s Avonds zijn we lekkere pasta gaan eten bij Zus en zo en daarna nog naar de karaoke avond geweest in Broki. De Nederlandse meisjes van ons huisje waren er ook. Daar hebben we dan met zen allen nog gezellig samen buiten gezeten op het terras. Al die Surinamers uit volle borst meezingen. Op den duur kwamen er veel stagiaires en hebben zij het van hun overgenomen :) Na een tijdje hadden we het er wel gehad en hebben we de taxi gebeld om naar huis te gaan. Thuis aangekomen ben ik in mijn hangmat gekropen, om vier uur ’s nachts werd ik terug wakker en ben maar in men bed gekropen want langs overal vielen de muggen mij aan!! (zelfs na ingespoten te zijn met muggenspray!) Dat is hier gewoon niet normaal hoeveel muggen dat hier zijn. Ik zal blij zijn als ik in februari terug in België ben en is een dagje rond kan lopen zonder één mug tegen te komen :)

Zaterdag 18 oktober:

Om tien uur werd ik wakker, nat van het zweet. Hup de douche in en lekker afkoelen! (als je dan tien minuten uit de douche bent sta je wel terug volledig in het zweet maar het is de gedachte die telt zeker ;)) Dan heb ik mijn lakens gewassen, men kamer gekuist (jaja afstoffen, keren, poetsen met nat) en daarna een plonsje gaan nemen in het zwembad. Het was weer een stralende dag tot een uur of 3, toen begon het te regenen. Ik ben in het water gebleven. Echt leuk.. Dan voelt het water echt zalig warm aan!! Daarna naar huis gereden en nu zit ik hier weer te typen voor jullie! Mijn internet is weer weg… Dus wanneer men berichtje gepost zal worden, dat weet ik nog niet.
Straks gaan we normaal nog een leuk girly avondje doen met zen drietjes. Ik ben is benieuwd!
Sie joelie amigo’s!!
Tamusement nog in Las Belgicos en tot blogs!

X Cato!!

• 19 Oktober 2008 - 16:03

Tante Nicole:

Helowww,hier ben ik weer.
    We zijn juist terug van de mega brunch bij onze Walter,hij werd vandaag 50!
    Het was leuk,kei lekker eten(en drinken)
    Weer leuke foto's,die gekko zit dat in u bed?(bah...lijkt me een vies beestje)
    Hoe is het met uwe maat?is die knokkelkoords al voorbij???
    Ik ga nu m'n pijama aandoen,en onder nen dikke dons op de zetel liggen,ik zit zo vol als een ei van al dat lekker eten.
    Toedeloe

• 19 Oktober 2008 - 17:47

Mama:

Hey Catootje, leuk matteke! Seg, dieje gekko, das precies onze thermometer van in Ibiza!Das wel grappig da die bij u ook zitten, maar dan levende ;-) !!!
    Trek nog maar veel foto's als ge nen trip gaat maken, van al die dieren die ge daar gaat tegenkomen.
    Allee, tot de volgende he schatteke en amuseer u nog he (k)(k)(k)

• 19 Oktober 2008 - 20:21

Fem:

Haai cato
    Amaaii kheb nogal moeten lezen na even ni op uwe blog te komen.Int vervolg terug om de twee dagen checken:) Tziet en hoort er daar echt super tof uit. En khoop da u stage verder nog goed verloopt. btw: toffe kamer!! en mss kunt ge voor de mugge door lies of lien een chemisch brouwseltje laten maken en da laten opsturen. Tis mar een gedacht :)
    Het amusement nog
    Baaj xxx

• 19 Oktober 2008 - 20:44

Cato!:

os Aneke is volledig trug in orde za! de knokkelkoorts is weg! al maar goe..
    de gekko's zitten gelukkig niet in men bed, kheb een muskietennet hangen hé. der is tot nu toe nog geen enkel beestje tot in men bed geraakt.

voor de geinteresseerden; de Jef is goed aangekomen in Australie, ik heb er al een paar keer mee geskyped. het uurverschil bedraagt momenteel wel 14uur, dat is wel niet altijd gemakkelijk maar we doen ons best!!

• 20 Oktober 2008 - 11:23

Moe :

hey cato,het is daar wel heel mooi aan de foto,s te zien,zo gekko kan wel hard lopen ,ik heb die in spanje ook al in huis gehad,ik ga nu ook voor 25 dagen naar spanje dan zal ik nogal moeten lezen als ik terug ben,nog veel groetjes moe

• 20 Oktober 2008 - 15:06

Tante Liliane:

Amai Catooke,die onweders das ook ni niks hé.Die huizen moeten daar toch stevig gebouwd zijn denk,want anders zullen er dikwijls daken wegvliegen,als ge da ziet aan die bomen.Ge ziet al ferm bruin vind ik.Zie da ge ni als een negerinneke naar huis komt want das toch wa te donker hoor,zoals nu ist wel mooi. DAAAAAAAAAAAG

• 21 Oktober 2008 - 09:34

Nancy:

Hey Catooke

Onze computer thuis is weer helemaal in orde. Da heeft de Vinnie weer eens mooi opgelost. Al sjans da we zo ne computerspecialist in de familie hebben. Ons Rosalie zal dus vlug weer een berichtje op uwen blog zetten.
    Voor de rest is hier alles ok. Zondag zijn we lekker gaan brunchen bij nonkel Walter. We hebben zelfs nog een tijdje buiten gezeten want het was weer redelijk mooi weer. Vandaag is het echter slecht. Regenachtig en koud. brrrrrrrrrrr. Da kunt ge u misschien al nimmer voorstellen zeker.
    Alé, veel plezier nog ginder en de groetjes,

Nancy

• 21 Oktober 2008 - 16:32

Floremie:

heej cato ,
    op de foto's ziet ge der bruin op amai!!!
    u kamer ziet er heel gezellig uit.
    op school is alles oke en heel plezant.
    Belgie is en blijft een regenlandje is vandaag nogmaar eens bewezen.
    ginder zal da wel wa anders zijn zeker.op de chiro hebben we frietjes gaan halen en Katy was leiding.ale dag he wand ik moet huiswerk gaan maken :( tot de volgende dada

• 21 Oktober 2008 - 17:36

Gerda:

hei Cato,gekko vangt naar't schijnt veel insecten,dus ook muggen,mss moet ge vriendjes worden mee da muggenvangerke.Altijd plezant uw verhalen lezen,echt leuk,grtjs