Intakes op Opa Doeli + de eerste fameuze storm
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Cato
09 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo
Dinsdag 7 oktober:
Alweer een nieuwe stagedag. Normaal zouden we vandaag naar het JOG gaan, maar jammer genoeg was er geen chauffeur die ons kon wegdoen. ’s Middags zijn An en ik eens naar de Mc Donalds geweest hier in de buurt. Daar hebben we een Mc Flurry gegeten met Oreo :) echt heeeeeerlijk! En het leuke eraan was dat het hier minder kost dan bij ons in Europa..
Het smaakte me wel in dat warme weertje hier.
Toen we om drie uur naar huis vertrokken was het weer aan het regenen. Deze keer hadden we meer geluk en waren er nog niet zo’n grote plassen zoals de vorige keer :)
Thuis aangekomen de douche in, lekker verfrissen en nadat het gedaan was met regenen nog snel wat inkopen gedaan in de winkel. Nu ben ik bezig voor school. Jaja buiten dat zalige leventje hier hebben we ook nog ons werk voor school en stage natuurlijk :p
Woensdag 8 oktober:
Vandaag zijn we een hele dag naar Opa Doeli geweest. We mochten de afname van intake gesprekken bijwonen en enkele gesprekken. Echt super! Het begint me meer en meer een goed gevoel te geven!! Na het werk zijn we gaan sporten jawel… Rond vijf uur vertrokken we naar de fitness hier in de buurt. Voor de groepslessen waren we te vroeg dus hebben we nog een uurtje gefitnessd, later kwamen we tot de conclusie dat we dat beter niet hadden gedaan. Tijdens de step gingen we er echt alle vier aan. Het was echt super intensief. Er is dan ook geen airco aanwezig, je kan het je al wel voorstellen hoe ik daar stond :) ik heb nog nooooit zo hard gezweet op een uur tijd. Het zweet drupte van mijn gezicht af en het liep van mijn benen naar beneden… Maar ik voelde me echt zo goed na dat we gedaan hadden. We hebben al maar ineens een maandabonnement genomen en gaan proberen om toch elke week een paar van de groepslessen mee te doen. Het zijn er elke dag andere. Ik was stikkapot toen ik thuis aankwam, lekker fris gedoucht, nog wat gegeten en niet veel meer gedaan… :p
Donderdag 9 oktober:
Tijdens onze middagpauze op stage zijn we met mevrouw Asmo van de administratie roti gaan eten bij Moti Mahal. Dat is een typisch gerecht van hier. Ik vond het wel lekker, maar toch niets om elke week te eten. Het is ongelofelijk vettig (zoals vele dingen hier heb je ondertussen al wel begrepen :p) We liepen wat door de stad en ze liet ons van alle dingen zien waar we nog maar eens iets moesten gaan eten. Ze is echt zo’n lieve dame!! Ze noemt ons dan ook steeds “haar schatjes”, geweldig gewoon! Op de stage zelf was zo goed als iedereen weg in de voormiddag, er was een uitreiking van diploma’s van een cursus die ze hadden gevolgd. Het was erg rustig vandaag op kantoor. Ik heb me bezig gehouden met verslagen voor school ed.
Toen we naar huis reden was het erg donker. Er zat weer een onweer aan te komen. Toen ik thuiskwam stond Sandy buiten, hij zei dat het hard zou gaan stormen want de wind kwam langs de andere kant dan normaal, hopelijk blijven de dakpannen liggen zei hij nog... Ik wist niet goed wat hij daarmee bedoelde. Anders als het onweerde was het toch niet zo heel erg. Tot na een kwartiertje, ik wist onmiddellijk waar hij het over had. Man, ik heb nog noooit in zo’n gerellig onweer gezeten. De bliksem was nog niet geweest of je hoorde de donder al. Echt het ergste onweer uit mijn leven… Ik zat op mijn kamer en moest langs alle kanten het water op de vensterbanken wegvegen met een handdoek. Michelle (één van de Nederlandse huisgenoten van me) moest half de benedenverdieping dweilen omdat het kei hard had binnengeregend (de deur staat hier namelijk altijd open). Ik was blij toen de storm wat voorbij trok. Lore was op de moment van de storm niet thuis. Haar ramen stonden ook helemaal open. Ze heeft toen ze terugkwam ook heel haar kamer mogen dweilen, langs alle kanten had het binnengeregend :) Emelie is nog niet thuis, ik weet niet of het bij haar heeft binnengeregend…
Momenteel zijn de ouders van Marly (een Nederlandse huisgenote van me) op bezoek bij ons. Wel grappig :)
Sie joelie later alligator!!
X Cato!
Het smaakte me wel in dat warme weertje hier.
Woensdag 8 oktober:
Donderdag 9 oktober:
Sie joelie later alligator!!
X Cato!
10 Oktober 2008 - 06:53
Tante Liliane:
Amai Catoke,zo'n onweer das niks voor mij hoor,ik ben thuis al bang alst dondert.Ja ja ge maakt ook wel wa mee hé. Hier gaat het nog eens een wk goe weer worden,mss het laatste voor dit jaar. Alé de grtjes daar hé. Daaaag -
10 Oktober 2008 - 13:57
Ann Berghmans:
Eej cato, het ziet ernaar uit dat je het wel goed hebt daar. Het zal daar allesinds wat warmer zijn dan hier. Met ons gaat ook alles goed trouwens ;-). Ik hoop dat je je goed amuseert daar. Geniet er van!! Groetjes, Ann en de rest -
10 Oktober 2008 - 22:04
Tante NIcole:
Hoi Catootje,ik heb m'n hangmat terug tussen de bomen gehangen,veel bladeren in de wimp gesmeten,die kunnen nu rotten(cola creek)ik haal ne vettige chinees, wil jij nu aub wat zon sturen,zodat we ons ook een in Suriname kunnen wanen???
Je maakt me stikjaloers!
See you x -
11 Oktober 2008 - 03:03
Cato!:
Dat doe ik :)
in een envelopje tot in België, int weekend gaven ze toch al beter weer. Hopelijk kunnen jullie je dan wanen in het zonnige Suriname!!
Mm, de kikkers houden me hier wakker... Nog erger dan bij nonkel Walter aan de poel. Precies een Haha :p.
Switi sribi!!
x Cato! -
12 Oktober 2008 - 15:04
Livje - Mama En Papa:
Dag Cato,
ik ben ondertussen al héél erg gegroeid, sta flink op mijn beentje en lacht héél graag! Mijn mama had me gevraagd om ook eens op jouw blog te kijken. Ik snap het allemaal nog niet zo goed, maar ik vind het hier maar koud als ik jouw foto's zie. Zwemmen in het water zie ik ook wel zitten. Mijn mama en papa vragen om jouw een dikke zoen te geven en van mij krijg je ook een klein kusje. Geniet van het leventje ginder...want daar ga je nog lang bij stil staan, zegt mijn mama. Tot volgende keer! Je kleine nichtje Liv -
12 Oktober 2008 - 18:02
Thomas:
Hey dikke troela.. hoe ist ermee ginder.?
en ete gij wel goe.? want ge ze precies afgevalle.?.. of is da mer een gedacht.?
tzen schoon foto's... mer kzow da ok wel wille zen ak da zowe zie..^^ want daarintege is hier wel vele slechter weer ..
zo gewoon int kanaal/rivier gaan zwemme kannek best nu hier ni doen ze;) of kdenk wel dak ie voor hem .. :d:d
mer amuzeert u ginder nog;)
en doe ze de groete van mij..
-Kus- -
13 Oktober 2008 - 08:36
Moe:
cato het was fijn om je nog eens echt te horen en je te horen vertelen hier verder alles goed en tot volgende keer groetjes moe