De eerste week zit er alop! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Cato Michiels - WaarBenJij.nu De eerste week zit er alop! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Cato Michiels - WaarBenJij.nu

De eerste week zit er alop!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Cato

20 September 2008 | Suriname, Paramaribo

Vrijdag 19 september:

Vandaag moesten we om 9 uur in het districtscommissariaat zijn om ons paspoort af te geven zodat het veilig kon weggeborgen worden in de kluis. Nadat we deze paparassen geregeld hadden zijn we met zen allen nog naar de palmentuin geweest. Dit is een groot park vol met palmbomen (vroeger de tuin van het paleis van de president). Het paleis staat er nu nog altijd aan maar het park is toegankelijk voor iedereen. We hadden wel een beetje schrik want over de palmentuin wordt altijd gedaan alsof het een plaats is waar je beter niet komt. Maar met zen zessen konden we dat wel aan :) Al bij al was er eigenlijk niet zoveel bijzonders te zien buiten mooie palmbomen en slapende mannen in hutjes.
Nadien zijn An, Lore, Julie en ik nog gaan zien voor een fiets. We hebben er nog steeds geen en we beginnen het wel moe te worden om steeds met de taxi te gaan. We zijn naar Ali Baba geweest om daar eens te gaan kijken voor een fiets maar deze was gesloten. Dan hebben we de “via 2000” maar gekocht, een boekje waar je koopjes in kan zetten. We belden en vonden drie fietsen maar op verschillende locaties en ja, we hadden vier fietsen nodig dus zouden we nog wel een dagje wachten en nog eens terug gaan naar Ali Baba.
In de namiddag gingen we naar het zwembad. Daar hebben we dan nog lekker gezwommen tot ’s avonds.
’s Avonds gingen we met zen allen met het busje naar de stad om lekker iets te gaan eten. Onderweg wandelden we nog langs de waterkant, het is daar zo mooi.. Het uitzicht is echt prachtig. Uiteindelijk vonden we een klein restaurantje niet zo ver van de waterkant. Ik at Pom, een Surinaams gerecht met rijst, groenten en kip. Ik vond het wel lekker.
Daarna dronken we nog een cocktail en zijn we met zen allen nog iets gaan drinken in de Zanzibar. We namen met zen drie een liter Parbobier. Njammiee!! Lekker biertje!! :p
We leerden twee Surinamers kennen en we kwamen er ook een Belg tegen (best wel leuk om ineens terug het Belgische accent te horen van iemand anders buiten ons met zes).
Ze vertelden vanalles over het land en hoe ze nieuwjaar vieren ed... Klonk allemaal wel leuk. Volgens de Surinamers wordt nieuwjaar hier gevierd van 26 december tot 1 januari. OELA!
En de Belg gaf ons leuke tips voor tripjes,... Jaja, het was een fijne avond. Jammer dat we al zo snel naar huis gingen eigenlijk, Sofie was moe. En samen uit samen thuis hé!!

Zaterdag 20 september:

Vandaag heb ik eindelijk eens geslapen tot 9uur :)
Normaal zouden we rond half elf opgehaald worden met de taxi om samen te gaan onderhandelen bij Ali Baba voor fietsen. Om kwart voor elf nog altijd geen taxi te zien...
Ineens werd Sofie opgebeld door Patje (onze taxichauffeur) Hij was al bij Ali Baba om te onderhandelen (zonder ons --> miscommunicatie van de vorige dag) Hij had kunnen regelen met de mensen van ginder om 4 fietsen te kopen voor elks SRD 250. Dat vonden we goed want als we zelf zouden geweest zijn zouden we SRD 375 per fiets moeten betalen... Om twaalf uur kwam Patje ons dan ophalen om de fietsen te gaan testen. Ik moest al de vier fietsen uittesten omdat de mensen van Ali Baba eigenlijk moesten denken dat de fietsen voor Patje waren en niet voor vier blanke meisjes (als je blank bent betaal je hier overal meer) Dus testte ik de vier fietsen. Uiteindelijk namen we ze alle vier (eentje moeten we maandag nog gaan halen, die was nog niet klaar, we hebben nu een vervanger gekregen, een gerellige moutainbike, niet te doen)
Dan zijn we met onze fietsen terug gereden naar huis (in één keer juist gereden!!) hebben we ons omgekleed en zijn we gaan zwemmen.. Sofie en Emelie waren daar al, ze waren blij voor ons dat we nu ook eindelijk een fiets hebben. Kunnen we al eens samen op pad :)
Het is best wel moeilijk om hier te fietsen, je moet links rijden en het is echt heel verwarrend.
Na het zwemmen zijn we naar huis gereden en gedoucht, en nu zit ik hier weer te typen :) haha..

Mmm, ik weet niet of jullie weten dat wij met zen zessen opgesplitst zijn in twee huisjes (omdat we per twee stage lopen en anders dus te veel bij elkaar zouden zijn). Maar dat heeft ons al meer problemen bezorgd dan we zelf dachten.. Zo vinden de meisjes van het huisje waar An, Julie en Sofie zitten het helemaal niet zo fijn als wij langskomen, ze vinden het dan veel te druk in hun huis... :s Ik vind het echt jammer dat het nu precies al wat mis loopt.. We zijn hier net een week en er wordt al commentaar gegeven op hoe ons contact met zen zessen verloopt. Zij moeten toch ook weten dat wij zes vrienden zijn en met elkaar contact willen hebben.. Voor hun is het evident om niet in het ander huisje terecht te moeten komen, zij zitten met zen allen samen in één huisje. Maar wij zijn wel opgesplitst en daar lijken ze geen rekening mee te kunnen houden..
Achja, ik ga me er nu nog niet druk in maken. We zullen wel zien hoe het loopt als de stage begint. Dan zal het ook helemaal anders lopen denk ik!!

Nu ben ik verder!!
Nog een prettig weekend iedereen en tot de volgende!!

X den Bakra!

(vandaag zijn we net een weekje hier)

• 21 September 2008 - 07:05

Tante Nicole:

Super,nu kan ik verslag lezen met surinaamse hit op achtergrond.
    Trek u niks aan van da meningsverschil,da komt in de beste gezinnen voor,als ma.ieder met z'n werk begint gaat jullie dag er heel anders uitzien ,geniet nog maar hard van uwe laatste vrije uren,zonder werk,verslagen.....enz.,
    toedeloe

• 21 September 2008 - 21:26

Mama:

allee catootje, morgen werkendag!! aja, daar zedde voor gekomen he!! doe da goe en we zullen wel vlug kunnen lezen zeker hoe het geweest is.dag schatteke en tot de volgende he! xxxxxx mama

• 22 September 2008 - 09:25

Tante Liliane:

Hey carolientje,hier ist 11uur in de voormiddag,dan lig jij misschien nog in je bed. Vandaag ist zover hé,je eerste werkdag.Ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen hoor.Ik kijk er al naar uit om je volgende verhalen te lezen.Veel succes hoor! DOEI DOEI

• 22 September 2008 - 13:12

Miet En Co:

Ja Cato, wij hebben de weg naar de blog ondertussen ook gevonden hé. Uit ervaring weet ik dat je best op tijd in pikt zodat je geen 'weken' moet lezen en het is fijn om alles wat te volgen. Ik hoor dat je vandaag gestart bent met de stage. Toch wel met een paar zenuwtjes opgestaan deze morgen? Héél veel succes ginder en tot blogs!
    Miet en co

• 22 September 2008 - 15:13

Rosalie:

En hoe was uwen eerste werkdag ginder tzal wel iets anders zyn in zo'n gevangenis i.p.v den daf :d allee ik ga is stoppe want ik moet nog huiswerk make
    doei doei :) x

• 22 September 2008 - 15:36

Liese:

hey beejbie

hoe is je eerste werkdag geweest? Ik hoop dat je net zo een leuke start van je stage hebt gehad als ik, in het klasje dat ik heb is het super leuk :-)

groetjes

• 22 September 2008 - 16:01

Fikke:

yu,
    amai das veel text zeg..
    mjah da wilt zegge da ge ginder nie stil zit.
    die maddammekes van ginder moeten da maar verstaan, anders moet ge ze mar is nen straffe foto van elle papa laten zien(denk da elke foto wel straf is)
    dan pakken ze zo nen schrik da ge daar alles moogt

amuseert u nog hé :)

-u liefste neefje-

• 22 September 2008 - 17:29

Tekke:

jeeeep , amai ik kan den Surinaamse hit al bijna helemaal mee zingen. Ik dacht da ze daar ook nederlands praatte maar da trekt der toch ni echt veel op ze :p U dagskes zitte daar wel goe vol percies :) en goei weer ook daar zeker alse kik smorgens naar het school moet rijden ist percies -25 graden , ma daar zulde gij wel gene last van hebbe zeker XD alle doe da daar nog goe he =)

---U allerlieffste neefje--