De stage is eindelijk begonnen...
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Cato
15 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo
Maandag 13 oktober:
Vandaag net 1 maand hier!! Wat vliegt de tijd toch snel voorbij…
Vanmorgen moest ik alleen naar de stage rijden. An was nog steeds heel erg ziek dus kon ze niet mee.
Om acht uur zou ik een gesprek hebben met mevrouw Kristhof. Eerst wilde ze het uitstellen tot An terug was maar ik wilde het liever nu doen. Ik zou An dan wel op de hoogte brengen van wat er gezegd werd. Ze vertelde wat onze taak nu concreet zou zijn op het JOG. Het klonk allemaal heel interessant. Toen ik terug op het bureau zat heb ik voor mezelf opgeschreven wat de taken in het JOG zouden zijn en welke taken er in Opa Doeli zouden zijn. Ik kwam tot de conclusie dat ik op beide plaatsen even graag stage zou lopen. Het zijn echt twee uitdagingen, en het verschil is niet zo heel groot. Voor de rest heb ik me geamuseerd met het schrijven van men reflectieverslag, wat gebabbeld met de Nederlandse meisjes, gebabbeld met mevrouw Asmo, … De dag was best weer snel om. Na de stage ben ik dan langs An gereden. Ze zag er echt nog steeds niet goed uit… Morgen zal ze ook nog niet naar de stage kunnen komen vrees ik. Waarschijnlijk heeft ze dengue (knokkelkoorts), al de symptomen komen bij haar voor… Dat ziet er dus niet zo heel rooskleurig uit. Het is ook besmettelijk dus ik zal al maar beginnen hopen dat ik het niet overkrijg!
Uiteindelijk maakte het voor An ook helemaal niet meer uit waar ze zou staan dus hebben we kaartjes getrokken. An zal stage lopen in JOG en ik op Opa Doeli. Mm ik ben blij met de afdeling die ik heb! En kijk er nu echt wel naar uit om van start te gaan!! Hehe, met drie weken vertraging.. :)
Straks ga ik nog lekker sporten (taebo) en op tijd in men bedje vandaag. Gisteren heb ik veel te lang met de Jef op msn gezeten. Tot hij moest vertrekken naar Schiphol, ;) haha. Hij heeft dus geen nachtrust gehad…
Dinsdag 14 oktober:
Gisteren na het sporten waren Emelie en nog meisjes van in de Mozartstraat gaan zwemmen. Normaal zou ik nog mee zwemmen maar ik was mijn bikini toch wel vergeten zeker. Hihi! Dus heb ik maar wat met men voeten geploeterd in het water.
Vandaag weer alleen naar de stage moeten fietsen... Ik heb mevrouw Soelien als stagebegeleidster gekregen en An zal mevrouw Kristhof als stagebegeleidster hebben. Tijdens de pauze ben ik met de Nederlandse meisjes naar de Moti Mahal geweest. Onderweg waren ze gestopt bij een muziekwinkel waar er een grote piano staat in het midden van de winkel. Kim wilde graag eventjes spelen op de piano. Prachtig! Ik vond het wel grappig dat het mocht, gewoon even in de winkel piano spelen, :)
Soelien heeft ons ook al enkele opdrachten gegeven. Zo moeten we op de “internationale dag van de rechten van het kind” (20 november) een activiteit voor de jongens organiseren. Ook tijdens Kinderdag op 5 december is het aan ons om iets te organiseren. En dan hebben we op 18 december nog de Kerstviering waar ook wij de verantwoordelijkheid voor gekregen hebben. Ik ben echt blij! Ik heb het gevoel dat men stage eindelijk echt kan beginnen :) JIPPIE!!!
Na het werk ben ik naar huis gereden. Ik ben nog even naar het zwembad gereden en heb daarna EINDELIJK een nieuwe bikini gevonden. (ze hebben hier in Suriname alleen maar van die Braziliaanse modellen… het bedekt echt nipt nipt, een heel klein broekje en het bovenste stelt nooit niet veel voor) Maar ik ben er in geslaagd om toch iets fatsoenlijker te kunnen vinden.
’s Avonds heb ik mijn hangmat in mijn kamer opgehangen… Hopelijk blijft ze hangen :) ik zal er wel eens wat foto’s van posten, hehe. Daarna heb ik met de skype naar mijn liefste vriendje gebeld. Hij is goed aangekomen in Singapore. Mijn dagje was meer dan geslaagd!
Woensdag 15 oktober:
Alweer een nieuwe stagedag. Samen met de andere meisjes heb ik vandaag onze activiteit voor 20 november (internationale dag van de rechten van het kind) voorbereid. Het was echt plezant om samen te brainstormen over wat we wilden doen en dit dan uit te werken. We hebben een hele activiteit gepland. Hopelijk is het verwezenlijkbaar. Daarna ben ik samen met Kim en Soelien naar Opa Doeli geweest. Er waren nog drie nieuwe jongens die nog geen intake gesprek hadden gedaan. Kim zou de eerste doen en ik die twee andere. Ik was erg zenuwachtig. Ik had immers nog maar één keer gehoord hoe een intakegesprek hier werd gedaan :) Het ging goed, er waren nog enkele kleine dingen die ik was vergeten maar voor de rest had ik het goed gedaan. Ik was blij. Vrijdag ga ik waarschijnlijk al een hele dag alleen op Opa Doeli zitten. Spannend wel, ik ben nog niet van alles op de hoogte hier maar mag wel al een hele dag alleen met de jongens zijn. Ik zie er al naar uit!
Na de stage had ik netmeeting met David op msn. Best wel grappig :) een uurtje praten over hoe hij mijn verslagen vond en hoe het nu op de stage was. Het uurtje was snel om. Daarna ben ik met Emelie eens SERIEUZE inkopen gaan doen, ik heb voor de volgende anderhalve maand melk ingekocht (aan SRD 2,75, de helft goedkoper dan normaal omdat de melk vervalt op 30/11/2008), haha. Dat is dus nog anderhalve maand. En nog vele vele andere inkopen, we waren de verschillende winkels in de buurt eens gaan vergelijken qua prijzen ;) we zijn toch wel anderhalf uur weggeweest. Uiteindelijk kan ik weer twee weken verder (denk ik) met al het geen ik gekocht heb. Ik heb nog geen 15 euro opgedaan ;)
Na het shoppen zijn we dan nog wat gaan zwemmen, zo ’s avonds is dat echt zalig hier! Dan kan je eens echt gaan afkoelen in het zwembad… Heerlijk!!
Nu ben ik net terug en ga ik in men bedje kruipen. Morgen weer een nieuw dagje stage…
PS: ons Aneke is al wat beter, de symptomen beginnen te verdwijnen :)
Sribi switi,
Cato!
Vandaag net 1 maand hier!! Wat vliegt de tijd toch snel voorbij…
Dinsdag 14 oktober:
Woensdag 15 oktober:
PS: ons Aneke is al wat beter, de symptomen beginnen te verdwijnen :)
Sribi switi,
Cato!
16 Oktober 2008 - 05:47
Liese:
aaah nu wordt er ook al gewerkt in suriname :-)da begint er al wa meer op te lijken hé cator
kzen blij da os anneke al wa beter is want knokkelkoort lijkt me maar een rare ziekte.
hier ga alles nog altijd zijn normale gangetje... -
16 Oktober 2008 - 05:54
Lotte:
Klinkt enorm leuk daar, zelfs al een intakegesprek mogen doen, kei leuk! Wij zijn er nu ook mee bezig om dat op een fatsoenlijke manier te kunnen afnemen.
'De mannen' hebben zich vrijdag en zaterdag nog goed geamuseerd in de chiet denk ik. Ze hebben goe wa pintjes gedronken op het vertrek van u lief en de Nieve :).
Das goed se dat An al beter is, dan kan ze er binnekort ook invliegen.
Ons ma vroeg jou adres van jou site omdat een dochter van een collega in januari naar suriname vertrekt. Aan de hand van jou verhalen kan ze misschien al een idee opdoen van hoe het daar is. Ook enkele medestudenten van mij vertrekken volgend jaar (februari 2009) naar daar...
Ik moet naar t school vertrekken.
Doe da daar nog goe!
Veel groetjes, Lotte -
16 Oktober 2008 - 07:34
Tante Nicole:
knokkelkoords....nog nooit van gehoord,arme An,hopelijk vlug beter.
T'is plezant te lezen da ge er kunt invliege,en terug wat activiteiten kunt plannen voor u jongens daar,laat het beste van u chiroleidster zijn maar eens boven komen!!!
Ik ga nu een uurtje lopen met Gerda(de mama van de Sander)in de bos,ja ook al ben je de 40 voorbij,we moeten fit blijven!!!
toedeloe x -
16 Oktober 2008 - 22:48
Cato!:
Zeker wel!!
Ik ben ook net weer gaan sporten ;) straks raak ik nog verslaafd, haha!
Mmm, de gekko in mijn kamer blijft steeds mr trugkome, drie ramen en toch vindt dem den uitweg ni.. Kheb al heel men deo-bus der op leeggespote but he's still alive! Kvin het toch mr iets vies begotbegore...
X -
16 Oktober 2008 - 22:51
Cato!:
PS: ik vind het echt superleuk dat jullie mijnen blog blijven lezen en reacties blijven posten. tis leuk om dat elke dat te lezen. -
17 Oktober 2008 - 06:34
Nancy:
Helaba,
Uw stage is eindelijk goe begonnen. Alé, da's plezant da ge u nuttig kunt voelen.
Wa betreft die gekko. Kun je die ni gewoon vastnemen en buiten zetten. Of is da ni te doen. Da is toch een soort hagedis hè?
Hier is't weeral vrijdag en straks begint hier het week-end. Wat gaat de tijd snel. Zondag moeten we naar de brunch bij nonkel Walter. Hij wordt 50 jaar. 't Zal leuk worden. Verder gaat hier alles zijn gewone gangetje. Geniet ginder maar van je week-end en tot schrijfs.
Nancy -
18 Oktober 2008 - 08:01
Tante Liliane:
Hey Catooke,eindelijk kunnen beginnen aan uw stage?En zo te lezen ist echt wel leuk hé,dan gaan de dagen nog sneller voorbij vliegen.Die foto's in de hangmat,daar ben ik echt jaloers op.Wat zou ik daar ook eens graag inliggen met het zonneke op mijn bolleke.Allé nog veel stageplezier en doe da goe hé. DOEI DOEI -
18 Oktober 2008 - 13:15
Stien:
Hej Cato,
Alle, na een maand eindelijk aan de slag!
Da zal wel een hele ervaring worden, zo bij die jongens. Ik heb het ook heel druk voort school, overmorgen men 1ste examen, sattistiek, man man als da ma goe komt. Maar normaal moetet lukke.
Amuseer je daar nog goed en geniet van je stage en de zon.
Dikke kus